Koliko je važno šta jedemo i kako se negujemo, važno je i iz čega jedemo! Na našem eko vikendu u AVA shopping parku predstavićemo posuđe od mlečne keramike, koje nastale tradicionalnim načinom ručne obrade gline koji podrazumeva obradu proizvoda mlekom ili kefirom, čime se utiče na dodatnu jačinu, jedinstvenu strukturu i neverovatnu paletu toplih boja.
Tehnologija izrade mlečne keramike se zasniva na obradi mlekom ili kefirom koji se na proizvod nanosi nakon inicijalnog pečenja. Na taj način, svaka i najmanja pora se zatvara i samu posudu čini nekoliko puta jačom. Nakon ponovnog pečenja, dobija se jedinstvena paleta boja od karamele do tamne čokoladne nijanse i neopisivo lepa tekstura nakon završne obrade, dok je proizvod potpuno prirodan i siguran za zdravlje ljudi i životnu sredinu.
Ova svojstva omogućavaju spremanje jela sa malom količinom ulja i vode. Tako pripremljena hrana nije samo dijetalna i zdrava, već se njen ukus i aroma ne mogu uporediti sa jelima pripremljenim na drugi način.
Želite li da se bliže upoznate sa ovim proizvodima? Dođite da zajedno gradimo EKO SVE(S)T!